Jak připravit filtrované kafe

Nejdřív se ujistěte, že máte všechno:

  • Namletá káva
  • Voda
  • Papírový filtr
  • Dripper (takový trychtýř s honosným názvem…) nebo překapávač

Uvařenou vodou nejdřív naprázdno prolijte papírový filtr v dripperu, ať se odplaví jeho chuť. 
Jihlavanka nemá chutnat po papíru…
Vodu nechte asi 30 sekund vychladnout.
Do filtru nasypte mletou kávu (asi 3 vrchovaté lžičky na 1 hrnek) 
a zalijte ji zatím jen tak, aby se namočila a uvolnila aroma. Tak ji nechte asi půl minuty.
Potom začněte pěkně pomalu krouživými pohyby dolévat zbytek.
Počkejte, až proteče poslední kapka…, a je hotovo.

Pauza na kafe může začít.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *